Lajme të tjera

Lajme të tjera »

05 Gusht 2015

100 Vjetori i lindjes se Mbretereshes

100 Vjetori i lindjes se Mbretereshes Geraldinë të Shqiptarëve, Trendafili i bardhe i Hungarise.

Shqipëri, Tiranë: me 6 Gusht 2015

- Mauzoleumi Mbretëror do të jetë i hapur për vizita nga ora 11:00 deri në 12:00.

- Meshë e veçantë per Mbretereshen Geraldine do te jepet në Katedralen e Tiranës në orën 18:00.

Royal family in the Villa in Durres


Sllovaki, Appony, Me 6 Gusht 2015

Shoqata Hungareze Kulturore në Sllovaki do të zhvilloje një serë aktivitetesh në Dolné Obdokovce / Alsóbodok dhe Oponice / Appony, pranë Nitra.
Aktivitetet e planifikuara do të jenë:

15:00 Vizitë në Appony ,në Kalanë dhe bibliotekën e saj të famshme .

17:00 Meshë në Shën Gjon Kisha Baptiste në Dolne Obodkovce / Alsóbodok.

18:00 Një prezantim i jetës, personalitetit dhe aktivitetet të Mbretëreshës Geraldine Appony
nga historiani Sandor Fehér.

18:30 Inaugurimi i memorialit të Mbretëreshës Geraldinë.

Hungari, Budapest, me 8 shtator 2015

Të martën ,më 8 shtator, në orën 18:00 autoria Josephine Dedet do të prezantojë librin e saj bibliografik të sapo botuar ne gjuhen hungareze "Geraldina- Mbretëresha e shqiptarëve", nga Shtëpia botuese "Europa Köntvkiadó" në Budapest, Hungari.

Adresa: Petőfi Irodalmi Múzeum Károlyi Utca 16. Budapest, Hungari 1053

Për ngjarjet e mësipërme jeni të gjithë të mirepritur të merrni pjesë në aktivitetet tona
Jubilare kushtuar Mbretereshes Geraldine,e cila jetoi midis dashurise se pakufishme per Hungarine dhe Shqiperine.

Two Great Albanian Queens, Queen Susan and the Queen Mother