Lajme të tjera

Lajme të tjera »

09 Qershor 2015

Vizite ne Kumanove

Pas sulmit te armatosur ndaj qytetareve Shqiptare, Ciftit Mbreteror viziton Lagjen e Trimave ne qytetin e Kumanoves

Familja Mbreterore vizitoi Lagjen e Trimave ne qytetin e Kumanoves. Kjo vizite kishte per qellim njohjen nga afer me situaten e banoreve, si edhe sensibilizimin e shoqerise ndaj kesaj ngjarjeje tragjike.

Ajo cka Princ Leka ka kerkuar ne deklaraten e tij publike eshte transparenca dhe hetimi sa me i shpejte nderkombetar mbi kete krim ndaj qytetareve shqiptare te Kumanoves. Gjithashtu ai i ka bere thirrje bashkekombesve te tij te ruajne gjakftohtesine dhe te mos bien pre e provokimeve.

Ne fjalene tij Princ Leka tha se Shqipetaret jane nje faktor stabiliteti ne rajon. Moszbatimi i Marreveshjes se Ohrit rrezikon kaos dhe situate te tensionuar ne Maqedoni , cka mund te keqperdoret nga elemente antishqiptare. Gjate kesaj vizite cifti mbreteror pati rastin te takonte familjet e prekura nga dhuna e pashoqe e ushtruar ndaj tyre.

Kumanove