Lajme

gjalish9

28/09/2013
Fjala e hapjes ne inagurimin e rikonstruksionit te plote te shkolles Gjalish, Mat


Te dashur nxenes, prinder dhe mesues,
Kam kenaqesine e vecante te jem sot bashke me ju per inagurimin e rikonstruksionit te plote te shkolles Gjalish. Kjo dhurate vjen si nisem e fondacionit Mbreteresha Geraldine, e cila eshte simbol I dashurise njerezore, sakrifices dhe perkushtimit ndaj popullit tone. Mbreteresha jone e adhuroi te gjithe popullin shqiptar, vecanerisht ate te Matit, mes te cilit gjeti edhe dashurine e saj.

gjalish7

Familja Mbreterore Shqiptare mbetet e angazhuar te ruaje kete tradite dhe nepermjet ketij fondacioni te beje te mundur realizimin e endres sone te madhe, qe ky vend te jete gjithmone e me I begate.
Ky eshte hapi I pare I fondacionit Mbreteresha Geraldine te cilin une kam privilegjin ta drejtoj, dhe jo pa qellim ky hap hidhet ne fushen e arsimit pikerisht tek me te vegjelit. Ne kemi besim te plote se ju te dashur femije, duke mesuar sa me shume, duke vleresuar historin e vendit tone, duke e dashur librin dhe mesuesin, do te ndertoni nje te ardhme te lumtur per ju dhe brezat qe vijne.
Gjerat e bukura realizohen nepermjet zemrave te mira dhe humanizmit. I gjithe ky rikonstruksion nuk do ishte bere I mundur pa ndihmen konkrete te Universitetit Nderkombetar te Tiranes dhe z Admir Mulaj, I cili sapo u njoh me gjendjen e kesaj shkolle nuk hezitoi asnje sekond per te na ardhur ne ndihme. Ai meriton mirenjohjen dhe falenderimet e ne te gjitheve, ndaj me zemer I uroj suksese dhe Zoti ia shperblefte miresine e tij. Deshiroj ti japim fjalen mikut tone Admir, I cili tashme eshte mik I cdo familjeje te Gjalishit.

gjalish5

Restaurimi i Shkolles Ali Xhetani ne Zenisht

Zenisht

Fondacioni Mbreteresha Geraldine I eshte mirenjohes Shtetit te Kuwaitit per ndihmen e dhene ne shkollen Ali Xhetani ne fshatin e Zenishtit.
Ne te zhvillojne mesimin 200 nxenes duke filluar nga arsimi para shkollor deri ne klasen e nente. Mesimi ne kete shkolle frekuentohet nga 4 (kater) fshatra te komunes Lis si : fshati Zenisht, Shoshaj, Mallunxe dhe Myze e Xhetanit. Kjo shkolle, fale bashkepunimit tone te sukseshem, sot gezon kushte komode mesimi. Ne se bashku arritem te realizojme rrethimin e territorit te shkolles, mungesa e te cilit ishte bere shkak per dy aksidente dhe rrezikonte nxenesit ne vazhdim. Gjithashtu realizuam restaurimin e shkolles qe perfshin tubat e shkarkimeve dhe ulluket, tubacionet e ujrave te zeza dhe te bardha , suvatim te pjesshmem sipas nevojave, lyerjen e siperfaqes se plote brenda dhe fasade, pajisjen me banka dhe karrige, pajisje hidrosanitare, pajisje elektrike, pajisjen me xhama sipas nevojave, pajisjen me printer dhe skaner etj.


Rikonstruksioni i Qendres per Femije me Aftesi te Kufizuara ne qytetin e Shkodres

Shkoder

Fondacioni Mbreteresha Geraldine ka perfunduar projektin e tij te pare ne qytetin e Shkodres. Ky projekt perfshin restaurimin e plote te sistemit hidrosanitar te qendres. Ne keto ambjente jane rezidente te perhershem 50 femije dhe 50 femije te tjere jane ditore, pra fondacioni i ka ardhur ne ndihme 100 femijeve.

Shkoder1

Per kete sukses falenderojme Ambasadorin Jean-Marie Musy per ndihmen e dhene.